Zomerfilm Hulst

Films

Volgende editie op 16 & 17 augustus 2019

De Helaasheid der dingen

Vrijdag 16 Augustus
21.00 uur

De Helaasheid der dingen (2009)

De jonge Gunther Strobbe groeit op in een marginale familie die leeft volgens het motto 'God schiep de dag en wij nietsnutten slepen er ons doorheen'. Aan die routine van alcohol, rokkenjagen en nietsdoen komt plots een eind als Gunther door een sociaal werkster van zijn familie wordt gescheiden en in een Internaat wordt geplaatst. Vijftien jaar later dreigt Gunther vader te worden van een ongewenst kind. Gaat hij hetzelfde lot als zijn vader tegemoet? Of kan hij wel ontsnappen aan de helaasheid der dingen?

Genre: Komedie, drama
Regie:  Felix van Groeningen
Cast: Kenneth Vanbaeden, Koen De Graeve, Valentijn Dhaenens
Lengte: 108 minuten
Land: België / Nederland
Taal: Nederlands
Leeftijdskwalificatie: 12+

Het Ongelooflijke verhaal

Zaterdag 17 Augustus
14.00 uur

Het Ongelooflijke Verhaal van de Mega Grote Peer (2017)

Deense animatiefilm vol verbeeldingskracht en humor, waarin mysterieuze flessenpost leidt tot een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en… een mega grote peer!

In Solby, een klein en vredig havenstadje, is het leven goed voor Mitcho en Sebastiaan. Tot de dag dat ze een fles in de zee vinden met daarin een mysterieuze boodschap. De fles is gestuurd door de burgemeester die al een jaar vermist wordt. Ze besluiten hem te gaan zoeken en komen zo al snel terecht in een bijzonder avontuur vol zeemonsters, rare piraten en…. een mega grote peer!

Genre: Kinderfilm, animatiefilm
Regie: Amalie Nesbæk Fick, Jørgen Lerdam
Cast: Mats Hoogland, Nathalie Haneveld, Frank Hoelen, Hein van Beem, Daan van Rijssel
Lengte: 79 minuten
Land: Denemarken
Taal: Nederlands
Leeftijdskwalificatie: 6+

Vechtmeisje

17 Zaterdag Augustus
16.00 uur

Vechtmeisje (2018)

Als haar ouders in een vechtscheiding verwikkeld raken, verhuist de eigenzinnige en licht ontvlambare Bo met haar moeder en broer naar een Amsterdamse buitenwijk. Daar introduceert buurmeisje Joy haar bij de kickboksclub. De twaalfjarige blijkt een natuurtalent en mag al snel meedoen aan de Nederlandse kampioenschappen. Maar door de scheiding van haar ouders is ze afgeleid en komt de wedstrijd steeds meer in gevaar. Bo moet in dit drama leren zich te beheersen en accepteren dat ze niet alles onder controle heeft.

Stoere puberfilm met een groot hart mengt sociaal drama met vechtsport en levenslessen, een beetje à la The Karate Kid.

Genre: Komedie
Regie: Johan Timmers
Cast: Aiko Beemsterboer, Imanuelle Grives en Bas Keizer
Lengte: 84 minuten
Land: Nederland
Taal: Nederlands
Leeftijdskwalificatie: 6+ (wij adviseren 8+)

Hunt for the Wilderpeople

17 Zaterdag Augustus
21.00 uur

Hunt for the Wilderpeople (2016)


De bij pleeggezinnen opgegroeide Ricky Baker (Julian Dennison) krijgt een verse start op het Nieuw-Zeelandse platteland. Hij komt terecht bij de liefhebbende tante Bella, de chagrijnige oom Hec (Sam Neill) en hun hond Tupac. Wanneer er iets gebeurt waardoor hij z'n nieuwe onderkomen dreigt kwijt te raken, slaat de opstandige Ricky samen met Hec op de vlucht in de wildernis. Wat volgt is een nationale zoektocht naar het merkwaardige duo.

Hunt for the Wilderpeople is - ondanks de fantastische recensies en de lovende reacties van het publiek - niet eerder in Nederland uitgebracht. Pak dus je kans om deze heerlijke feel-good film voor één keer op het grote doek te bekijken. De humor en waanzinnige beelden van de Nieuw-Zeelandse natuur, maken dat deze verborgen parel een must see is voor alle filmliefhebbers.

Genre: Avontuur, Komedie, Drama
Regie: Taika Waititi
Cast: Sam Neill, Julian Dennison en Rachel House
Lengte: 101 minuten
Land: Nieuw-Zeeland
Taal: Engels (Nederlands ondertiteld)
Leeftijdskwalificatie: 12+

Zomerfilm

Gratis openlucht film
Molenbolwerk - Hulst