Over Zomerfilm

ZomerFilm is een openluchtbioscoop die al sinds 2010 jaarlijks op het Molenbolwerk in Hulst wordt georganiseerd. De locatie krijgt door de honderden lampjes in de bomen, de tientallen kroonluchters en de prachtig uitgelichte molen een betoverende sfeer. Heerlijk op een zwoele zomeravond film in de openlucht, onder de sterrenhemel bekijken! De projectie wordt ieder jaar verzorgd door de Cinemobiel. Deze mobiele buitenbioscoop is voorzien van alle professionele projectieaparatuur. Het scherm is maar liefst 9,5M bij 5,5M.

De toegang is gratis, Neem je eigen stoeltje, deken of kussentjes mee voor meer zitcomfort en kom lekker op tijd voor de beste plaatsen! Op het terrein is horeca aanwezig, maar je bent ook vrij om zelf iets te drinken of te eten mee te nemen. We houden dit evenement bewust gratis toegankelijk om een zo breed mogelijk publiek te kunnen verwelkomen. We laten de betere film zien en hopen bezoekers van jong tot oud hiermee kennis te laten maken, in de geweldige ambiance van een openluchtvoorstelling.

Waarom in Hulst? Met name omdat Hulst een prachtige stad is en Zomerfilm laat Hulst op z'n best zien! De afgelopen jaren liep het bezoekersaantal van Zomerfilm op tot zo'n 1300 bezoekers tijdens de laatste editie. Op de vrijdagavond een familie-editie met een kortere film voor het hele gezin, en op de zaterdag zoals altijd een editie voor volwassenen.

We doen ook altijd veel aan randprogrammering in de stijl van de film. Dank aan een whiskyproeverij en doedelzakspeler bij de Schotse film ‘The Angels’ Share’ en een foodtruckfestival bij de film ‘Chef’.

Bij droog weer is de locatie al sinds het eerste jaar het Molenbolwerk te Hulst, bij slecht weer wijken we uit naar een alternatieve locatie in of rond Hulst. Vorig jaar hebben we dit voor de eerste keer moeten doen. We kozen voor de mooiste kerk van Nederland. De foto’s van vorig jaar spreken voor zich….wat een prachtlocatie! Zo hoeft Zomerfilm gelukkig nooit ‘in het water te vallen’.

Dit jaar is Zomerfilm een beetje anders dan anders. De aanwezigheid van het coronavirus zorgt ervoor dat we dingen op een andere manier moeten aanpakken. Maar anders hoeft niet per se minder leuk te zijn! Dit jaar maken we van Zomerfilm weer een bijzondere editie. We organiseren we op zaterdagavond 26 september 2020 voor het eerst een drive-in bioscoop en er zijn 130 plaatsen voor auto’s beschikbaar. Wil je verzekerd zijn van een plaatsje? Reserveer dan hier je plaats. We zijn genoodzaakt een klein bedrag per auto te vragen, maar daarvoor krijg je wel een snackpack van ons voor tijdens de film. Het geluid van de film krijg je te horen via je autoradio. De Zomerfilm drive-in vindt plaats op het Oranjebolwerk. 

Hulst Cultureel

Zomerfilm Hulst is onderdeel van Stichting Hulst Cultureel.

Het volledige programma van Hulst Cultureel, bestaande uit o.a. cabaret, muziek en kindervoorstellingen is te vinden op de website hulstcultureel.eu

Zomerfilm