Films

La Belle Epoque

Vrijdag 2 september
21.00u

LA BELLE EPOQUE

Zestiger Victor haalt eigenlijk nog maar weinig plezier uit zijn leven. Als tekenaar van beroep heeft hij een bloedhekel aan alles wat modern is. Het is immers daardoor dat hij al een aantal jaren zonder werk zit. Marianne, zijn echtgenote, heeft stilaan genoeg van het depressieve gedoe van Victor en besluit hem aan de deur te zetten. Net op dat moment krijgt Victor van zijn zoon een bijzonder cadeau. Hij mag deelnemen aan een unieke ervaring die hem doet terugkeren naar een periode in de geschiedenis die hij graag nog één keer wil herbeleven. Victor moet niet lang nadenken en kiest voor een bijzondere week in 1974 waarin hij zijn levensvreugde nog ten volle had en zijn vrouw leerde kennen..

La Belle Epoque is een heerlijke Franse film met een vleugje drama, maar ook voldoende komische momenten. De film krijgt lovende recensies en doet met vlagen denken aan films als The Truman Show en Eternal Sunshine of the Spotless Mind.

GENRE komedie, drama

REGIE Nicolas Bedos

CAST Daniel Auteuil, Guillaume Canet, Doria Tillier e.a.

DUUR 115 minuten

TAAL Frans

TAAL ONDERTITELS Nederlands 

LAND & JAAR Frankrijk 2020

 

Ninjababy

Zaterdag 3 september
21.00u

NINJA BABY

De 23-jarige Rakel geniet van haar onbezorgde leven. Ze tekent strips, houdt van feestjes, drank en drugs en heeft hele andere plannen dan moeder worden. Het is dan ook een grote shock als ze ontdekt dat ze al meer dan 6 maanden zwanger is. 

Ninjababy is een grappig en ongepolijst Noors drama van regisseur Yngvild Sve Flikke en is gebaseerd op de graphic novel Fallteknik (Valtechniek) van Inga H. Saetre, die voor de film animaties maakte waardoor Ninjababy een komisch bijpersonage wordt. De film mocht al meerdere prijzen in ontvangst nemen, waaronder die voor Beste Europese Komedie tijdens de European Film Awards, en was afgelopen jaar o.a. de openingsfilm van festival Film by the Sea.

Gebaseerd op het boek 'Fallteknikk'

GENRE komedie, drama

REGIE Yngvild Sve Flikke

CAST Kristine Kujath Thorp, Arthur Berning, Nader Khademi, Tora Christine Dietrichson e.a.

DUUR 103 minuten

TAAL Noors

TAAL ONDERTITELS Nederlands

LAND & JAAR Noorwegen 2021

Zomerfilm